Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Jag har ströläst litegrand i boken Sockerbomben 3.0. Så långt jag har kommit (läser på mobilen) är den rätt intressant på sina vis. Tyvärr är jag by nature extremt skeptisk och har oerhört svårt att lita på att det andra säger fungerar också ska fungera på mig. Det är lite som med KBT – jag blir mest irriterad och vill göra på mitt sätt utan att någon annan lägger sig i. Även om jag inte nödvändigtvis vet vad mitt sätt innebär. Än.

Det här är väldigt viktigt för mig.

Med det i bakfickan tänker jag såhär om mitt sockermissbruk och hur jag ska handskas med det framöver. Jag är lite av en periodare. Nu har jag haft en lång, lång period när jag ätit mycket skräp i form av semlor, pepparkaksdeg, ostkaka, Delicatbollar och så vidare. Maten jag har ätit, har däremot varit bra (enligt LCHF). Nu har jag äggfastat och ska börja äta mat igen. Alltså återgår jag till min ursprungliga plan – att äta ett mål mat om dagen för att så långt det är möjligt motverka ett sug efter socker.

Eftersom jag dessutom har en historia med åtminstone ett visst mått av överätande (av mat) så kommer det att vara viktigt att fortsätta laga till min mat så att det är ETT mål färdig, ätbar mat. Inte en stor gryta full med köttfärssås – utan lagom att fylla en halvstor tallrik med lagom portion. Och att äta den – inget mer.

Jag tänker inte utmana mig själv mer än jag måste. Jag tänker inte heller tro om mig själv att jag kommer att bli perfekt. Jag är inte perfekt. Jag kommer att åka dit på socker igen – förr eller senare. Flera gånger.

Men jag vill steg för steg ge mig själv lite verktyg och strategier för att hålla mitt sockermissbruk under kontroll, så långt det går. Och jag vill göra det på egen hand, helst utan rigida regler och annat som jag ändå inte kommer att kunna hålla. För mig handlar steg ett om att äta mat varje dag.

Och ja, jag är en loner. Hela mitt liv har jag lärt mig om och om igen att ensam är stark.

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •