Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade planerat. Dels fick jag inga nya (begagnade) däck på bilen därför att muttrarna satt så in i helvete fast, dels blev det ganska många timmar mellan tillfällena jag åt. Det här är kanske också något att ta tag i – men faktum är att hur mycket man än anstränger sig, är det inte säkert att det funkar i alla lägen i vilket fall.

Igår var en sån dag.

Jag skulle få hjälp att byta två däck på min bil igår – det är någon idiot som roar sig med att skära sönder däcken för mig, om och om och om igen. Det har kostat mig en hel del, kan jag säga. I vilket fall – jag åt mina köttfärsbiffar ett par timmar innan min hjälp kom hit, och för första gången på väldigt länge gjorde jag köttfärsbiffarna utan grädde. I stället hade jag i olivolja. Men av någon anledning så tror jag att det inte blev fullt så fett som jag är van vid – och dessutom har jag av både ekonomiska och andra skäl valt bort bearnaisesåsen (i alla fall för ett tag). När jag äter bearnaisesås tar jag väldigt mycket sådan; när jag äter vitlökssmör (gör själv) använder jag inte fullt lika mycket.

Slutsats; jag blev inte fullt så mätt som jag vill bli.

Faktum är att jag gick och smååt av den färdigblandade råa köttfärsen som stod i kylskåpet flera gånger efteråt. Inte mycket, men en liten klutt då och då. Det får mig att fundera på om jag kanske egentligen borde steka upp all köttfärs till biffar på en gång och frysa in, så att jag inte kan gå och småäta. Att ha färdiga köttfärsbiffar i kylen – då är det jättelätt att gå och ta en eller ett par kalla biffar bara för att det är gott. Och det är ju inte riktigt det som är tanken. Detta tål att grunnas på.

I vilket fall; när däcken inte blivit bytta utan jag körde den i krypfart bort till OK (som ligger väldigt nära), var jag sugen. Då hade det gått säkert fem, sex timmar sen jag åt. Väl inne på OK för att köpa cigaretter… well, låt oss bara säga att de har massor med godsaker i glasdisk precis vid kassan. Chokladbollar, diverse bullar och annat. För att inte tala om all choklad och annat skräp.

Jag var för första gången sen äggfastan, otroligt sugen på att köpa något onyttigt och fylla på energiförrådet. För det vet ju alla och envar – socker ger energi, och snabb sådan dessutom. Det finns ju anledningar till att man ger druvsocker till folk. Och jag var verkligen jättesugen. Men – sen jag startade den här bloggen har jag märkt att jag funderar och reflekterar mer över vad jag gör och inte gör med maten, ätandet och allt annat. Det innebär att jag visste väldigt tydligt varför jag var sugen. Jag var helt enkelt hungrig. Och jag stod där och tänkte – jag gör mig en kopp fette när jag kommer hem, så kommer det att kännas bättre.

Och tro på fan – det gjorde det! =)

 

Jag har förstått att det av någon anledning inte går att kommentera här på bloggen, vilket jag finner högst mystifikt. Jag ska undersöka saken och se om jag hittar felet. Annars går det jättebra att kommentera på min Facebook-sida som ni hittar i högra kolumnen här bredvid. Tack för förståelse och tålamod! <3

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •