Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Jaha. Påsken har passerat – totalt obemärkt i min värld. Jag lever ensam med hund och katter och har inte firat vare sig påsk, midsommar, jul eller någon annan högtid på ett antal år. Det har givetvis ingenting med vare sig mat eller socker att göra, men det har sina fördelar när man vill vara abstinent från socker.

Eftersom jag har två syften med min sockerfrihet och den här bloggen så kommer jag att påbörja en ny äggfasta i morgon. Dels vill jag ju förbli sockerfri så länge det går, dels vill jag gå ner i vikt. Nu har jag hållit mig sockerfri sedan den 20 mars (nästan en månad) vilket känns trevligt och bra. Det har inte ens varit särskilt svårt, även om jag varit sugen ett antal gånger.

Men jag vill också gå ner i vikt, och därför tänker jag den här gången göra en “riktig” äggfasta – en sån där 5+5+5 som jag sett att folk skriver. Alltså; fem dagar med bara ägg, fem dagar med strikt LCHF, därefter ytterligare fem dagar med bara ägg. Och därefter fortsätter jag nog med strikt LCHF, faktiskt. Men efter den här omgången äggfasta tror jag att det får dröja ett litet längre tag innan nästa gång.

Trots allt jävla underhållande är det inte med ägg i längden (även om jag dricker fette i stället för att äta en massa ägg).

Till min stora glädje har jag sällskap den här gången. En av mina bästa vänner hoppar på äggfaste-tåget och kör med mig i morgon. Det ska bli så jäkla kul! Förmodligen lite smådrygt också, men det skiter jag i just nu. Just för ögonblicket känner jag mig ganska målinriktad och beslutsam – äggfastan ska fungera. Det finns inga alternativ. Även om det tar betydligt längre tid än jag egentligen tycker är kul, så ska alla kilon jag släpar runt på helt i onödan, bort.

Jag har ju liksom planer för mig själv! Jag har jättemånga roliga planer för vad jag vill ha för kläder på mig när jag tappat typ halva mig själv eller så. 😀 Jag vill ha korsett. Kanske inte till vardags, men till fint och på festligheter. Nu skulle jag aldrig komma på tanken att ens försöka. Jag vill kunna gå i linne sommartid utan att skämmas för mina armar. Osannolikt att det kommer att hända, eftersom jag redan nu har väldigt mycket lös hud där.

Det finns så många planer. ♠

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •