Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Det är dag två på äggfastan, del ett. Än så länge har det gått bra, även om jag ganska snabbt insåg igår att den här gången verkar det inte vara läge att köra på bara fette. Jag behöver äta något – mat, alltså. Äggmat, förvisso, men mat nonetheless. Jag är ju rätt trist och tråkig, så det blir kokta ägg med vitlökssmör och salt, typ.

Jag är med i ett par Facebookgrupper om LCHF, och i någon av dem postades en text av Anna Hallén idag. Jag är dålig på att följa och aktivt läsa bloggar, men jag har läst något enstaka inlägg av henne tidigare. Den här texten var dock väldigt intressant, för det handlar om ketos och att använda det som drog. Nu tror jag personligen att det är fullt möjligt att använda ketos som drog på fler sätt än det Anna beskriver (de positiva känslorna i kroppen och hjärnan). Som till exempel, vilket är fullt möjligt och dessutom både troligt och sannolikt i mitt eget fall – att få ett snabbare resultat. Och i ärlighetens namn är det bland annat därför jag gör ännu en äggfasta såpass snart efter den förra.

Jag vill ha snabba resultat.

När jag tänker närmare på den saken inser jag att det förmodligen är ganska dumt. LCHF är ju inte de snabba resultatens diet, utan ett sätt att äta som är hälsosamt – och framför allt, som faktiskt fungerar för mig. Nu har jag ju påbörjat den här äggfastan, och därför tänker jag också slutföra den. Men efter den här omgången tror jag att det får dröja ett tag. Det enda jag kan tänka mig är att ha en fastedag i veckan, med bara fette. Vi får se – det beror på hur det känns.

När jag började äta LCHF för drygt ett och ett halvt år sen hade jag stressat sönder min kropp med pulverdieter varvat med mitt normala mat- och sockerintag. Det tog otroligt lång tid innan det ens började synas. Och då var det så små saker att det var ytterst få som ens reagerade. Den här gången har jag lite svårt att se det själv – de första veckorna tyckte jag att det hände mycket, men nu känns det mest som att det står still. Eftersom jag är lite barnslig och otålig blir det lätt så att jag gärna vill boosta och trycka på för att få det att gå snabbare.

Men kanske att jag (efter denna äggfasteomgång) ska ta och ge fan i det. Kanske att jag bara ska fokusera på att äta och må bra i stället. För faktum är att jag mår bra på LCHF. Jag har nog skrivit om det tidigare, men det är det enda sätt att äta på som faktiskt fungerar för mig. Det är lätt, smidigt, jag känner mig inte stressad av det, jag kan äta så sällan eller ofta jag har lust med, det är oerhört sällan jag faktiskt blir hungrig sådär som man lätt blir på vanlig mat…

LCHF is the shit ur det perspektivet, för mig.

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •