Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Jag väger mig i princip aldrig. Jag skäms så fruktansvärt över min vikt att jag knappt klarar av att se siffrorna på vågen. Men ibland får jag för mig att jag ska. Senaste gången var i höstas, och då hade jag lyckats ta mig under ett nytt tiotal – jag var så jäkla nöjd. Men så gick jag in i ett sockerskov, och hur jag än bar mig åt lyckades jag inte sluta. Jag vet precis när det började och varför, så vis av erfarenheten tänker jag inte göra om samma misstag.

Idag fick jag för mig att jag skulle väga mig. Det skulle jag inte ha gjort. Det här sockerskovet jag har haft – det varade i ungefär ett halvår… Jag visste att jag gick upp under tiden, men att se att vågen nu stod på nästan tio kilo mer än jag vägde i höstas – och det efter en månad med äggfasta och strikt LCHF. Fy fan, jag var så besviken på mig själv så jag höll på att smälla av. Nu, ett antal timmar senare, försöker jag låta bli att tänka alltför engagerat på det. Men det är fan inte roligt.

Jag har också svårt att uppbringa någon större inspiration när jag upptäcker såna här saker. Pratade med en kompis som tyckte att jamen nu gör du ju i alla fall något åt det. Och jo, visst, det gör jag – men det är tio fullständigt jävla onödiga kilon att tappa, och onödigt lång tid innan jag kan börja tappa resten av de kilon jag vill bli av med. Och de är många, så det kommer att ta tid ändå.

Tack och lov har jag dock inget behov av att döva mina känslor inför det här med socker – eller mat, för den delen. Det är första mat-dagen (dag 1, äggfasta del 2) idag, men jag har inget behov av att överäta eller så. Jag tänker fortsätta som jag gör – men tänk er… TIO JÄVLA FUCKING KILO EXTRA som inte hade behövt sitta där!!! Fy fan, vad jag är besviken.

Fast å andra sidan; jag ska skriva mer om det i morgon, men det gör mig än mer besluten att så långt det går hålla mig till den här livsstilen. Och att så långt det är möjligt hålla mig så långt ifrån socker och faktiskt mejerier, som är min största trigger på väg mot sockerträsket. Jag vill verkligen inte hålla på att studsa upp och ner i vikt på det här sättet. Det är inget jag mår bra av, vare sig fysiskt eller psykiskt.

USCH! 🙁

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •