Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Jag är nog inte den enda fattiga person som äter LCHF eller för den delen, vill äta mer varierat. Mitt matintag är av nödvändighet och efter ett antal års utbildning i att leva fattigt, ganska enformigt och skulle många säkert tycka, både tråkigt och mindre näringsrikt än det skulle behöva vara. Men försörjningsstöd och sjukersättningar är inte utformade för att äta bra mat – de är utformade för att man ska överleva (med nöd och näppe, skall tilläggas).

Därför är det oerhört trevligt att se initiativ såsom food2change, som slår två flugor i en smäll när det gäller mat.

Jag tipsades om det här för några veckor sen, och när jag hade kollat upp det kunde jag inte låta bli att bli medlem. food2change är alltså en ideell förening vars idé går ut på att fattiga personer (folk med en maxinkomst om 13 000 har jag för mig) betalar 500 kronor i halvåret och kan för den pengen hämta ut en matkasse från utvalda butiker en gång i veckan. Innehållet i kassen skiftar och grundar sig på det butiken i vanliga fall skulle ha kastat. Det handlar alltså inte om otjänt mat, utan om sådant som går att äta men som butiken inte kan/vill sälja.

Matsvinn, helt enkelt.

Jag betalade min medlemsavgift förra veckan och väntar nu otåligt på att få hämta min första matkasse. Det vore att ljuga att säga att jag inte är nyfiken, för det är jag. Nyfiken så jag nästan dör, faktiskt. Jag tror inte att jag kommer att äta allt som är i alla kommande matkassar, men det jag inte vill ha kan jag ju ge bort.

Min största förhoppning om och med det här är att jag dels ska kunna dryga ut mina matinköp, plus att jag med lite tur kommer att kunna äta mer varierat och kanske till och med bättre. Det är i alla fall värt att prova under ett halvår och se vad det ger.

Jag vill i alla fall tipsa om det här, ifall att du som läser också har låg inkomst och känner att du skulle vilja och behöva ha lite mer i kylen. Med food2change hjälper du till att ta hand om matsvinnet (fatta vilka mängder med pengar som går till spillo när butikerna slänger mat som faktiskt är fullt ätbar) OCH du får en matkasse i veckan.

Not too bad of a deal, hmm? 🙂

Ange gärna 11030 som referens om/när du registrerar dig som medlem.
Då får jag 50 kronors rabatt på nästa halvårsavgift – så kan du fortsätta tipsa folk och få egen rabatt!

  • 10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •