Arkiv

Är det någon mer än jag som tycker att det är tradigt att äta varm mat sommartid? Förr, när jag verkligen hardcore-missbrukade socker, åt jag mängder med glass och choklad sommartid. När jag ville vara nyttig åt jag youghurt eller möjligen fil i stället för glass. Oavsett vilket blev det sjukliga mängder socker. Förra året bytte jag ut glassen, youghurten och filen mot kokosgrädde och frysta bär.

Bortsett från bären är det ju betydligt bättre.

En av de saker jag saknar mest, tror jag, är pannkaka. Nu finns det ju LCHF-recept på pannkaka – jag har provat ett par stycken, men inget av dem var till belåtenhet. Det finns ett som jag har tänkt prova vid tillfälle, men jag vill ha nåt annat till än smör och kanel, typ.

Jag antar att det jag undrar är – är det katastrof att äta frysta bär?

Sådär överlag, tänker jag. För min del måste jag tänka mig riktigt noga för, därför att just det här med kokosgrädde och frysta bär är sådant jag förmodligen skulle kunna överäta.

Fan, det är verkligen ett aber, detta. Jag vill kunna äta vissa saker, men det riskerar att sätta mig på pottkanten när det gäller sockermissbruket, och det vill jag ju liksom inte heller.

Om ni har några bra tips på sånt som är svalt och gott och helt enkelt att göra, får ni hemskt gärna upplysa mig. Skriv i kommentarsfältet på Facebook eller skicka mig ett mail (eftersom jag är lat och inte har tagit tag i kommentarsfunktionen här på bloggen ännu). Jag är för lat för att göra avancerade grejer, och jag vill inte ha för mycket att hålla på och välja mellan… Men någonting som gör att man inte behöver göra värsta mustiga grytan eller tyngsta köttfärsbiffarna ever, eller – you get the picture…

Det jag absolut inte kan äta är mejerier. Jag tror faktiskt, på fullt allvar, att mejerier är värre för mig än frysta bär. Hur skumt det än låter.

För att referera tillbaka till pannkaka – kokosgrädde med frysta bär känns som en kanonbra sak att ha till pannkaka LCHF-style. Eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio − sex =

Stöd mig
Handla fotografi av mig på Society6

Stöd mig akut med Swish till nummer 0700 10 25 78
(jag vill inte bli uppringd av telefonförsäljare)