Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Så damp sommaren ner med pompa och ståt. Näh, jag ljög. Den damp ner och drabbar alla som liksom jag inte hanterar värme bra alls, hårt och skoningslöst. Jag kan inte tänka. Min kropp blir långsam, trög och tungjobbad. Att ta ett kliv framåt känns som att röra sig i tjock geggamoja som når upp över halva låren. Att andas känns som att andas gelé.

Fy fan, vad det här är äckligt.

Sån här värme gör mig sur, grinig och lättretlig. Jag blir på dåligt humör och har svårt att se positiva saker överhuvudtaget. Värmen och hur den påverkar mig upptar större delen av min tankeverksamhet. Det är riktigt, riktigt jävla drygt. Och jag fattar inte hur folk kan gå runt och njuta av det här – på riktigt. Fi fan!

En annan sak som uppstår i sån här väderlek är min ovilja att laga mat. Till skillnad från många andra så är jag inte ens i vanliga fall sådär jätteroad av matlagning. Det får gärna gå fort och effektivt. I den här värmen vill jag helst inte slå på spisen alls. Under ett par dagar har jag ätit kall korv och bearnaisesås, typ. Jag orkar inte engagera mig mer – det är för varmt (just nu står innetermometern i mitt kök på ungefär 27 grader – och då har det inte varit varmt så länge ännu).

Det är vid den här tiden på året som jag normalt, om jag inte åt LCHF, skulle börja överäta framför allt glass. Det är därför jag har efterfrågat något bra alternativ till det. Förra sommaren åt jag mycket kokosgrädde med frysta bär. I år har jag börjat mixa dessa två, och shit i helvete vad gott det blir. Det är som ett alternativ till glass – faktiskt. Men jag vet ju också att det där med bär gärna ska undvikas, så det vore väldigt bra att få tips på annat som utesluter alla mejerier. Ingen grädde, ingen mjölk, absolut inget vetemjöl… Jamen, ni vet.

Så tipsa mig gärna i kommentarerna. Och hörrni, den som först lämpar av ett stort walk-in-kylskåp hemma hos mig, vinner! Vet inte vad man vinner, men man vinner. 😀

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •