Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Det finns vissa saker som är väldigt annorlunda nu mot för bara några månader sen. Saker som jag inte kan låta bli att bli så otroligt fascinerad över – jag hade tamejfan aldrig trott att det ens kunde vara möjligt att det skulle kunna vara så. Men uppenbarligen är det så – helt otroligt.

En sån sak är att jag troligen kommer att få mens snart – inom nån vecka eller så, skulle jag tro. Normalt har jag oerhört kraftig PMS, vilket oftast inkluderar ett sjukligt behov av socker. Men inte den här gången. Jag tycker att jag sväller i hela kroppen, däremot, men trots det märker jag skillnad på kläderna. Jag drog ju åt mitt bälte för ett par veckor sen (eller när det nu var – ett tag sen), och jag märker skillnad där. Inte så att jag behöver dra åt det än, men det sitter betydligt lösare än när jag drog åt det. Men just det där att jag inte har något sötsug – inte ens på mina pannkakor, eller efter kokosgrädde med frysta bär! Bara en sån sak!

En annan otroligt intressant sak är att jag som i hur många år som helst varit in dagligen på ICA där jag bor och småhandlat, knappt går in där längre. Det har till stor del att göra med att jag börjat rulla cigaretter i stället för att köpa, och jag rullar av råtobak som jag inte köper här. Och jag har tobak hemma så jag klarar mig i kanske en och en halv månad. Alltså behöver jag inte gå in på ICA, om det inte är något specifikt jag behöver eller vill ha. Men inte ens det – jag som är så förtjust i körsbärstomater, inte ens det går jag och köper.

Jag vet inte om någon som inte varit i den här situationen – vare sig med sockermissbruket eller i fråga om ekonomi, kan fatta vilken stor grej det här är för mig. Det som är mest intressant är just – jag behöver inte gå in på ICA. Det finns ingenting där jag vill ha tillräckligt mycket för att gå in där. Hur skumt det än må låta – det ligger en viss frihet i det också. För att inte tala om ekonomisk vinning. För hur som haver; att gå in och småhandla bara för att man är sugen, gör sällan under för ekonomin. Framför allt inte när den ekonomi man har är väldigt liten.

Det slog mig just att det kanske har med food2change att göra. Nu har jag ju hämtat matkassar därifrån ett litet tag, och faktum är att även om jag inte äter allt däri, så blir det ändå en viss variation. Jag äter saker jag aldrig skulle köpa själv, vilket onekligen är rätt kul. Och kanske den där variationen tillfredsställer något behov hos mig, som gör det lättare att motstå och hantera exempelvis PMS’n.

Äsch, jag vet inte. 🙂 Intressant är det i alla fall – och väldigt trevligt.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •