Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Jag har en schäfertik som är uppfödd av Försvarsmaktens hundavelenhet. Jag tog över henne när det visade sig att hon hade medfödda C-höfter och måttliga pålagringar på armbågarna. Försvaret vill ha friskare hundar – men jag sade tack och tog hem henne med glädje efter lämplighetstestet. Fick med mig förmaningar om att hålla henne lätt och smal, så att det inte skulle slita på henne mer än nödvändigt.

However; det var ett tag sen. Nu är min hund drygt åtta år gammal, och sen snart ett år tillbaka har hon till och från haltat litegrand, och till och från går hon orent på vänster fram. Jag har funderat lite fram och tillbaka, och började för ett litet tag sen ge henne glukosaminpulver. Det har faktiskt gett resultat – under tiden hon åt det haltade hon inte alls, eller gick orent heller för den delen. Sen tog pulvret slut, och hon fick ett annat vi fått i present av en bekant. Det gav inte alls samma resultat, och hon började gå orent igen.

Så häromdagen åkte jag ut till Citygross, där en kompis hittat stora burkar med bland annat glukosamin till häst och hund, för en oerhört billig peng. Jag köpte hem 500 gram glukosamin för 279 kronor. Jämför det med att köpa 125 gram för typ 230 spänn (inklusive frakt) från Djurapoteket. Då köper man på Citygross, och så räcker det i evighet. Hon ska nämligen äta 2 kryddmått glukosamin per dag. Helt otroligt.

I vilket fall – det finns ju lite diverse olika tillskott till djur, och av någon anledning fick jag för mig att kolla vad poängen är med MSM.

Döm om min förvåning när jag i en Facebookgrupp fick syn på någon som undrade just om MSM och om man kan äta det som människa. Och det kan man tydligen. Googlade lite och hittade lite information (som den skeptiska jag visserligen tror är starkt vinklad, men ändå) och det verkar ju finnas enorma fördelar med det. Faktiskt så många fördelar att jag skarpt funderar på att börja äta det själv.

En av sakerna jag reagerade på i Facebookgruppen var att det tydligen ska hjälpa mot håravfall. Jag har alltid haft stort, tjockt och rufsigt hår – men sedan jag började äta LCHF tycker jag att det har blivit tunnare. Detta, plus att få bättre kvalitet på naglarna är ju schyssta anledningar, bara det. Men så finns det flera fördelar också – värk, hudbesvär, allergier och massor med mer. Läs mer här (en, vad jag tror, kraftigt vinklad text) för mer information.


Jag är alldeles fascinerad. Och eftersom jag råkar veta att en burk MSM på 500 gram på Citygross kostar 199 spänn, kommer även jag att ha råd med det. Inte för ögonblicket – jag har oerhört lite pengar kvar till den 19, men då ska jag köpa hem det och prova. Utöver att äta LCHF har jag ju också bipolär sjukdom, vilket har sina alldeles egna symptom, bland annat i form av passivitet, trötthet och så vidare. Just nu pågår det dessutom en del saker som är oerhört tröttande, och kan jag hitta något som ger mig lite extra energi så blir jag bara glad och tacksam.

Så ibland finns det uppenbarligen fler fördelar med att ha hund än de – uppenbara! 🙂 Det ska bli otroligt intressant att se om det här med MSM ger någon effekt. Om inte har jag ju alltid en hund att ge det till, så det kommer inte att vara bortkastat i vilket fall. Mycket, mycket behändigt.

Har du provat att äta MSM? Kommentera gärna och berätta om dina erfarenheter! =)

Jag lovar att skvallra sen när jag haft råd att köpa hem det, och hunnit prova ett litet tag!

 

 • 29
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Responses to Det var hunden som började!

 • Jag har också en hund som äter glukosamin. Ska bli intressant att se om du får någon effekt av att äta det själv. Jag är också bipolär och lider av den stora tröttheten.

  • jamen du, den där tröttheten är ju fullständigt jävla olidlig. skönt (men trist!) att höra att det inte bara är jag 🙂

   får jag tipsa om min blogg om livet med bipolär sjukdom också!? ta en titt på http://bipolarblog.se.