Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av kosttillskott. I och för sig; jag har aldrig varit särdeles intresserad av kost – punkt. Men nu när jag så sakteliga börjar intressera mig för vad jag äter, har intresset för kosttillskott vaknat litegrand. Jag skrev ju tidigare om att jag planerar att börja äta MSM – idag fick jag hem det jag beställde från Bulkpowders (vilket jag för övrigt tycker är ett förjävla taskigt namn på ett företag, men smaken är som baken).

Jag hade ju tänkt köpa MSM på Citygross, men det var faktiskt ännu lite billigare på Bulkpowders. Plus att det fanns C-vitamin där – och tonvis med andra prylar. Och faktum är att när jag funderat lite och tittat igenom utbudet finns det fler saker jag funderar på att köpa hem.

Herregud – jag håller på att bli värsta hälsofreaket. Det slutar väl med att jag börjar superduperträna, börjar trycka i mig proteinpulver och så vidare. Haha, skämt åsido… Min kropp är i rätt dåligt skick, och eftersom jag dessutom lever under väldigt stor stress sedan lång, lång tid tillbaka, börjar jag känna att jag vill lägga en del fokus på att få min kropp att må så bra som möjligt. Jag inbillar mig att det kommer att hjälpa mig att må bättre överlag – även i min bipolaritet.

Utöver MSM och C-vitamin är jag sugen på att börja äta Omega 3 och magnesium. Plus nåt som hette typ… L-tyrosin. Det ska tydligen hjälpa med bland annat sköldkörteln, och eftersom jag äter Levaxin känns det som en bra sak.

Nu är jag ju tyvärr inte gjord av pengar, så min strategi får bli såhär; jag börjar att stoppa i mig MSM/C-vitamin och utvärderar det. När jag har gjort det, då kan jag börja fundera på att fylla ut med annat. I så fall tror jag att jag slår till med Omega 3 och magnesium. Vi får se. Det visar sig.

Alltså, kan ni fatta. Jag blir helt fascinerad över det här själv. Vem fan hade kunnat tro att jag skulle ge mig in i kosttillskottsdjungeln på det här viset? Inte jag, i alla fall. Helt otroligt.

I övrigt kan jag skvallra om att jag har sytt tre par nya byxor nu i veckan. Mina gamla har börjat bli så stora i midjan att det känns fånigt att ha dem på sig. Det intressanta med de nya paren är att jag börjar få svårt att ögonmåtta midjemåttet. Jag varken väger eller mäter mig, eftersom jag har ett hyfsat bra ögonmått och i alla fall tidigare har känt min kropp rätt väl när det gäller omfång.

Men nu har den förändrats såpass att ett par byxor blev jättestora i midjan och jag blev tvungen att sy in dem en rejäl bit. Det andra paret blev lite, lite tighta – jag får på mig dem och kan ha dem, men de sitter TIGHT. Det tredje paret blev ok i midjan – men det skulle nog inte göra något att sy in dem ett par, tre centimeter till. Vi får se. Jag har alltid bälte i vilket fall (använder lösa fickor i stället för handväska pga ont i nacke/axlar).

Överlag tycker jag att jag har kommit så pass långt i min viktnedgång att det faktiskt börjar bli roligt. Extra glädjande är det att jag fortfarande håller mig ifrån socker, trots att mitt liv är så kaotiskt och stressfyllt.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •