Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Nu var det länge, länge sen jag skrev något här. Ber om ursäkt för det, men mitt liv har varit och är fortfarande så sjukt kaotiskt att jag helt enkelt inte har haft ork att göra mycket annat än att försöka ta hand om kaoset. Men nu tar jag mig tiden att skriva lite – och idag tänkte jag berätta om hur det går med intagandet av MSM.

En av de saker som intresserade mig när jag läste om MSM var att det kan påverka ens pms. Jag tycker inte att jag gör mycket annat än att ha pms eller mens, så det väckte onekligen mitt intresse. Det har förvisso gått lite för kort tid för att jag ska kunna utvärdera den faktiska effekten på min pms, men jag borde ha fått mens för ungefär tio dagar sen, och den har ännu inte dykt upp (jag har inget aktivt sexliv, så jag är definitivt inte gravid). Nu handlar just det inte om pms, och jag hade en precis lika vidrig pms som vanligt innan detta – men jag tänker ändå att det kanske har något samband.

Nu ska jag träffa en kvinnoläkare på torsdag och prata om min pms och förhoppningsvis få någon slags vettig hjälp, men jag tycker ändå att det är intressant att min mens inte har dykt upp. Det väcker frågan om MSM har förmågan att påverka ens hormoner så att exempelvis en p-stav börjar fungera som den ska efter att inte ha fungerat under väldigt lång tid (nästan två år). Jag har inget svar på den frågan, och gissar att jag måste äta MSM under ganska lång tid för att ens kunna gissa mig till något vettigt att tro när det gäller det.

I övrigt verkar jag tillhöra en av de personer som kräver ganska lång tid för att märka några direkta resultat av just MSM. Det enda jag tycker mig ha märkt är att mina naglar verkar få bättre kvalitet. Innan jag började med MSM gick de av stup i kvarten på de mest märkliga vis. Små bitar bröts av – skitskumt. Nu håller de bättre och växer snabbare – tror jag, i alla fall. Jag hade inga direkta förväntningar, så det är mest en iakttagelse jag gjort – och hoppas på att det inte bara är jag som tror.

Och fast att jag är fattig som en kyrkråtta funderar jag ändå på om jag skulle ta och införskaffa mig magnesium och Omega 3. Bara för att, liksom. Vissa dagar känner jag att jag vill förebygga allt jag kan. Ge mig själv så bra förutsättningar jag kan för att må så bra som möjligt, så att jag får mer ork att hantera mitt kaotiska, dumma liv som inte vill som jag vill. Fast det är vid sådana tillfällen det verkligen suger att vara fattig på det vis jag är – man har nämligen inte råd att vara snäll mot sig själv och ge sig själv de här förutsättningarna man önskar.

Men för all del – håll tummarna för att jag får bra hjälp på torsdag, så kanske jag kan slippa denna förpestande pms!

 

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •