Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

På senaste har jag insett att jag är så sjukt otränad att det nästan är skrämmande. Men det är klart; så blir det när man ägnar så mycket tid framför datorn eller symaskinen, som jag gör. Under de senaste veckorna har jag ägnat mig åt att möblera om och organisera om här hemma, eftersom jag tagit hem framför allt böcker efter min pappa som hade den dåliga smaken att gå och dö i januari (i ärlighetens namn låg han ner och dog, om man får ha lite svart humor mitt i alltihopa). Allt detta släpande, bärande, kånkande, skjutande på av möbler och så vidare, har tagit knäcken på mig.

Jag skrev ju i förra inlägget att jag har tänkt börja träna – jag och en person jag känner. I veckan som gått nu har jag hållit på som bäst med att avsluta ommöblering och hela alltihopa, så jag har inte haft ork att börja med något yogapass eller så. MEN – jag har en sån där… öööh, vad det nu heter. Tänk ett handtag på hjul som man använder för att rulla sig fram, och sedan dra sig tillbaka med magmusklerna. Det var evigheter sen (och då menar jag evigheter på riktigt) jag använde en sån, och så tänkte jag att jamen det kan ju vara lagom att börja med.

Alltså, kan ni fatta vilken jävla värk jag fick. Fi satan i gatan, säger jag bara. Och magen var inte värst – det var tamejfan ryggen! Dagen efter första gången – jag trodde rygghelvetet skulle gå av. På riktigt. Jag var tvungen att ta en Alvedon i förhoppningen om att bli av med i alla fall lite värk. Värk i kombination med att jag var så trött i ryggen att jag trodde jag skulle smälla av. Nån timme senare kom jag på att jag ju har Magnesiumtabletter hemma – såna där brustabletter. Och tro på fan – jag tog två stycken sådana, och värken i främst ryggen lade sig.

När jag gjorde om samma sak dagen efter detta (dum som man är) fick jag ont nästan på en gång, men efter två magnesiumtabletter gav det sig nästan med en gång.

Så nu har jag beställt hem magnesiumtabletter. Nu ska jag börja äta det kontinuerligt, så kanske jag kan använda den där mojängen lite då och då och träna musklerna i både magen och ryggen för att framför allt bättre på min hållning.

Sen har jag funderat lite mer på det här med MSM. Nu har jag ju ätit det ett tag, och som jag har skrivit tidigare är de “enda” effekter jag har märkt att jag skiter bra, att mina naglar växer fortare och att de har blivit något starkare, samt att min mens verkar ha upphört (läs; min p-stav har börjat fungera igen) och förhoppningsvis därmed även min pms. Något annat jag har reflekterat över är att jag verkar ha nått ytterligare en platå i min viktnedgång – i alla fall när det gäller att minska i storlek. Jag väger mig ju aldrig, så jag vet inte vad som har hänt sen i våras, men jag tycker inte att det har hänt särskilt mycket på ett tag. Och det är något jag måste fundera lite på – är det mitt intag av MSM som påverkar detta, och vad är i så fall värt mest? Att gå ner i vikt eller att slippa pms och mens?

Men – det skulle också kunna bero på att jag inte går lika långa promenader med min hund längre. Hon haltar ju till och från, och jag törs inte gå så långt som vi har gjort tidigare ifall att hon skulle få riktigt ont. Jag ska gå med henne till veterinären och se om hon kan få någon form av smärtstillande, men eftersom jag är sjukpensionär så är det ju det där med pengar. Men det kommer. Och jag skulle verkligen vilja att vi kunde gå ordentliga promenader, för både hon och jag behöver det.

Men på det stora hela – just nu är planen att fortsätta med MSM, börja med Magnesium och att träna med både handtagsrullmojängen samt börja med Yoga/Pilates. Håll tummarna för att jag kommer att fixa allt detta! 🙂

 

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •