Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Nu har jag ju varit duktig kicka sen jag startade upp den här bloggen den 20 mars i år och inte ätit socker, men normalt sett – innan dess, så har jag ju haft vissa saker jag missbrukat konstant, och vissa saker jag missbrukat under säsong. Glass och choklad har ju tillhört det jag knarkat hela tiden, medan semlor och pepparkaksdeg tillhört de säsongsbetonade drogerna.

Det här är första julsäsongen som jag inte har “unnat mig” att äta pepparkaksdeg för att jag varit så duktig. Och detta trots att jag dels sett att åtminstone Ica började sälja pepparkaksdeg för minst ett par veckor sedan, och att bekanta skriver på Facebook att de ätit just pepparkaksdeg.

Det lustiga är att jag inte ens känner mig duktig för att jag har låtit bli. Det har känts väldigt naturligt. Nu har jag ju slarvat en del med mattider (vill säga; antalet timmar som går mellan främst första och andra målet varje dag) en längre tid, så jag har upplevt ett visst sug jag inte känt på länge, men jag har aldrig på riktigt lockats att köpa hem något sött. Do I rock, or what? 😉

Däremot, något jag har saknat, oavsett socker eller ej, är smaken av pepparkaka. Därför beslöt jag mig för att prova dessa – tänk typ chokladbollar fast med pepparkakssmak i stället.

Det var ett misstag jag inte kommer att göra om.

Det var i och för sig rätt gott. Det var kul med pepparkakssmaken, helt klart – den har jag saknat. Det som inte var så kul, och jag misstänker att det är kokosmjölet som ligger bakom det, är att jag fick ont i magen, kände mig uppblåst och gasig utan att fisa eller skita, och i största allmänhet inte alls mådde bra efter ett par timmar. Mandelmjöl har jag använt förut och inte fått den reaktionen på, så jag gissar att det är kokosmjölet. Läskigt var det, i alla fall, och ingenting jag har någon större lust att upprepa.

Jag måste faktiskt erkänna att jag är lite smått imponerad av mig själv när det gäller just det här säsongsbetonade drogandet. Det är vad jag väldigt lätt faller dit på. Vi får se hur det går, sen när det är dags för semmelsäsongen – det brukar jag åka dit på. Men just nu känner jag mig väldigt nöjd med mig själv, faktiskt.

Sen tänker jag, just när det gäller pepparkakssmaken, att vi befinner oss i senhöst/tidig vinter. Då gör det inget om man kryddar maten med lite säsongsbetonade kryddor. Jag kryddar ofta starkare/mustigare under den mörka tiden på året och lite lättare under den ljusa tiden. Jag funderar på att göra köttfärsbiffar till jul, med kardemumma, ingefära och kanske chili. Vi får se. Eventuellt ska jag fira jul med en kompis och stå för matlagningen, och tänker att det måste gå att göra lite vettigt och roligt med influens av julen utan att göra bort sig och äta fel.

För övrigt kan jag informera om att jag under ett par dagar har haft jävligt ont i ena armbågen. Igår fick jag hem det Magnesium jag beställde, och efter tre tabletter (två igår, en idag hittills) är värken helt och fullt borta. Helt otroligt.

Mer kosttillskott till mig! #planningmode

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •