Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Är det inte det ena, är det nåt annat. Det har jag precis erfarit, på ett oerhört tydligt sätt. Jag har inte ätit socker på ganska precis tio månader. Att jag röker som sjutton borstbindare, det visste jag redan. Att jag dessutom har ett tredje väldigt tydligt utlopp är inte heller något okänt, men något jag har lyckats hålla i schack hyfsat under ganska lång tid.

Tills nu.

Jag har shoppat.

Som med allt som har med missbruk att göra, finns det ungefär en miljard anledningar till det. Till att börja med har jag precis gått igenom den första årsdagen efter min pappas död. Det var väldigt jobbigt. För det andra, har jag väldigt nyligen hittat ett nytt intresse – make up. Jag har inte ägnat mig åt någon avancerad sorts sminkning alls sen jag var tonåring – och då umgicks jag med stadens punkare och svartrockare, så på den tiden handlade det om vitt puder och svart kajal och svart läppstift. Nu, helt plötsligt, totally out of the blue, har jag fått världens behov av ögonskugga, läppstift, bra borstar och penslar, puder och rouge. Jag har till och med köpt en primer till ögonlocken.

Det här är väl en av mina nackdelar, kan jag tycka. När jag får för mig att jag ska göra något, måste jag göra allt på en gång. Det går liksom inte att köpa en sak i taget, utan jag måste ha allt, allt, allt – nuuuuuuu

I praktiken innebär det att jag just har onlineshoppat make up för flera hundra mer än jag hade tänkt mig från början. Detta en månad när min ekonomi kommer att vara ansträngd ändå, eftersom jag missat att ordna autogiro på min hemförsäkring. Det kommer att bli tufft som tusan, men jag satt här och tänkte att jag MÅSTE ha det där. Jag överlever inte annars – det går bara inte.

Till exempel har jag köpt en riktigt rejält röd ögonskugga. Jag fick för mig för några veckor sen att jag måste prova hur det ser ut med röd och svart ögonskugga, så det har jag köpt. Och ett gäng borstar/penslar. Och ett transparant puder att täcka de läppstift jag har köpt. En palett med fyra nyanser av rouge. Plus lite annat smått och gott.

Seriöst – vart fan kommer de här behoven ifrån?

Eller – jag behöver inte ens fråga. Jag vet ju vad det beror på. En hel rad av diverse känslor av sorg, saknad, men också en massa osäkerhet och otrygghet när det gäller några andra relationer. Jag har på senaste börjat blogga på en livsstilsblogg jag har, där jag skriver väldigt mycket om behov och känslor, och det har väckt en hel drös med tankar, känslor, reaktioner och så vidare, som uppenbarligen är svåra att hantera.

Jag känner mig lite småknäckt över pengarna, men å andra sidan glädjer jag mig åt att jag kommer att ha kul framför spegeln.

Och bara för att bevisa hur dum jag är, lovar jag och svär att jag ska lägga upp bilder på mig själv med röd och svart ögonskugga, silverglittrig eyeliner, och allt annat jag har införskaffat mig. Det tar nog nån vecka eller så innan jag har fått hem allt.

Så kan vi alla skratta åt hur jävla dumma vi är ibland. 🙂

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •