Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

Jag insåg efter förra inlägget att jag har ljugit för er. Jag har visst gjort förändringar i maten – inte sådär superstora eller avancerade, men ett par mindre förändringar, bara för att prova och se hur det fungerar. Så nu får jag ägna några rader åt lite simpelt skvaller en stund. 🙂

Men innan jag börjar med det, måste jag skvallra om något som är en helt ny upplevelse för mig. I alla fall kan jag inte påminna mig om att jag upplevt det såhär tydligt tidigare.

Jag berättade ju att jag börjat träna yoga. Och efter ett sådant pass på ungefär en halvtimme, tar det inte lång stund innan jag är så hungrig att jag smäller av. Jag menar verkligen vrålhungrig. Herregud! Jag är alldeles fascinerad. Och det lustiga är att även om jag äter då, så är jag hungrig igen några timmar senare. Helt hysteriskt – jag fattar inte hur det kan bli så.

Nåja – det var en kort parentes, om än nog så viktig för mig. 🙂

Över till förändringar i min mathållning. De är inte stora, men eventuellt effektiva.

Jag har under en ganska lång tid ätit bearnaisesås till i princip allt jag äter, för att få i mig tillräckligt med fett. Men när jag gick in i min aslånga platå där det inte hände ett smack började jag fundera på vad som kunde tänkas vara fel. Till slut insåg jag att det kanske är bearnaisesåsen som ställer till det. För när jag äter bearnaisesås, äter jag ordentligt av det.

Och faktum är att det har skett ett par smärre förändringar som resultat av det. Jag har blivit bättre i magen – inte fullt lika mycket rännskita som vanligt. Det är betydligt bättre för plånboken (vilket får ses som positivt just nu när jag investerar i så mycket feelgood-grejer i form av make up åt mig själv). Och eftersom jag upplever att det börjat hända saker med vikten i positiv riktning så tar jag det som ett direkt resultat också.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •