Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

För några år sedan fick jag för första gången en rejäl omgång av restless legs/myror i benen. Herregud, jag höll på att smälla av. Frågade Facebook och fick tipset att ta Magnesium som kunde avhjälpa – och det gjorde det. Då köpte jag brustabletter på ICA, och ett par stycken sådana gjorde verkligen skillnad på nolltid. Sedan dess har jag tagit brustabletter när jag märkt att myrorna i benen inte varit långt borta. Det är så fruktansvärt jobbigt att ha så. Jag har också läst om folk som haft stora problem med just restless legs och som äter Magnesium kontinuerligt för att motverka, och att det fungerar.

På senaste har jag haft en stor aha-upplevelse just när det gäller Magnesium. Jag fick för mig att använda en sån där magträningsgrej (handtag på hjul), och fick så otroligt ont i ryggen, magen och ovanpå axlarna. Ett par brustabletter gjorde susen, tillsammans med en Alvedon. För någon vecka sen trodde jag att jag åkt på Ischias (det är också flera år sedan), och dessutom otroligt ont i vänster armbåge. Då hade jag redan beställt hem Magnesiumtabletter, och så fort de kom hem började jag ta dem. Efter första tabletten försvann värken i armbågen nästan helt. Efter några timmar började det kännas lite igen, och då tog jag en till och lade mig och sov. På morgonen tog jag en tredje, och därefter var värken i armbågen helt borta. Puts väck. All rörlighet tillbaka.

Så för min del, i alla fall just nu, kommer jag att fortsätta äta Magnesium för att mina muskler ska kännas bättre, för att motverka spänningar och värk. Som jag har förstått det finns det olika sorters Magnesium man kan äta, och så småningom kanske jag kompletterar med andra sorter – men för tillfället, såhär i början av min kosttillskottsbana, håller jag mig till detta för att kunna utvärdera det på ett så vettigt sätt som möjligt.

Här kan man läsa mer om olika sorteras Magnesium, skrivet av Martina Johansson.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •