Sonya Malinka Persson
 

Jag har levt med ett tungt sockermissbruk i hela mitt liv. Sedan mars 2017 lever jag sockerfritt med strikt LCHF som grund.

 

Följ mig här på bloggen i min resa mot ett hälsosamt liv.

Arkiv
Kategorier

MSM är det första kosttillskott jag började äta, tillsammans med C-vitamin. Att jag ens började fundera i banor omkring kosttillskott är faktiskt min hunds “fel”. Det var i samband med att jag började ge henne glukosamin på grund av hennes taskiga höfter och armbågar (medfödda ledskador), och jag började läsa på lite om diverse tillskott för djur som jag insåg att även människor kan stoppa i sig samma saker.

Här är den information jag läste mest när jag googlade om just MSM.

En av de saker jag lärt mig är att det kan ta ett tag innan man får effekt, oavsett vilket tillskott man äter. Jag började väldigt försiktigt och har ökat mängden i långsam takt. Just nu (22 nov 2017) äter jag ungefär 6 kryddmått MSM om dagen.

Det här är de effekter jag noterat hittills:

Jag har en p-stav som inte fungerat sedan jag satte in den för ungefär två år sedan. Det har inneburit att jag haft mens, men framför allt har jag haft pms. Sedan min första mens sommaren mellan 3:an och 4:an (jag var tio år gammal) har jag haft en fullständigt vidrig pms med djupa depressioner, mensvärk, finnar, på senare år även självmordstankar, uppsvullen i hela kroppen och så vidare. Efter kanske en och en halv månad med MSM hade jag pms som vanligt, lika vidrig som vanligt, men därefter fick jag ingen mens. Nu har det gått tillräckligt lång tid för att jag borde ha fått pms igen, och även om jag skulle kunna tolka vissa saker som pms är det ingenting jag inte kan hantera. Det känns som att det är lite för tidigt att dra slutsatsen att mens och pms kommer att hålla sig borta permanent på grund av MSM, men ju längre tiden går utan att jag känner av min pms alltför mycket, desto större förhoppningar får jag att p-staven gör sitt jobb på det sätt jag vill.

Sen har jag lärt mig att hormonbehandling med exempelvis p-stav inte alltid nödvändigtvis är bra, men med tanke på hur min pms ser ut så är det viktigare för mig att slippa den än att behöva leva med att må så dåligt så stor del av månaden.

Än så länge är detta den största och tydligaste effekten jag märkt av när det gäller just MSM. Jag återkommer med skvaller om vad mer jag märker av allt eftersom. Men med tanke på effekten på just pms misstänker jag att det här är ett tillskott jag kommer att fortsätta äta så länge det behövs.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •